Termoestables

Termoestables#

Pàgina en desenvolupament

Encara estem treballant en aquest document.
Esperem oferir-vos properament el seu contingut.
Disculpeu les molèsties.

Plàstic

Nom

Propietats

Aplicacions

Exemple

PUR

poliuretà

Esponjòs i flexible. Tou i macís. Elàstic i adherent.

Escuma per matalassos i seients. Esponges. Aïllaments tèrmics i acústics. Juntes, corritges per transmissió de moviment, rods de ficció. Pegaments i vernissos.

PH

baquelita

Amb fibres: resistents al xoc. Amb amiant: alta resistència tèrmica. Color negre o mlt fosc. Aïllant elèctric.

Mànecs i anses d’estris de cuina. Rodes dentades. Carcasses d’electrodomèstics, aspiradores, aparells de telèfon, endolls, interruptors. Cendrers.

melamina

Lleugera. Resistent i dura. Sense olor nio sabor, Aïllant tèrmic.

Accessoris elèctrics. Aïllament tèrmic i acústic. Superfícies d’encimeres de cuina. Vaixelles, recipients per a aliments.

PI

Poliimida

Excel·lentes propietates mecàniques, elevada resistència tèrmica i als agents químics

Aplicacions especials en automoció, indústria aeroespacial, electrònica. Adhesius. Piles de combustible d’alta temperatura. Pantalles

PF

Resines fenòliques

Excel·lent estabilitat dimensional, bona estabilitat tèrmica, bona resistència química, baixa contracció, bones característiques mecàniques, baix cost. Color fosc.

Rodaments d’alta velocitat. Boles de billar. Encolat i unió de materials de construcció. Endolls. Plaques de circuit imprès. Nanses de paelles.

Resines epoxi

Bones propietats mecàniques. Alta resistència química i tèrmica.

Pintures. Adhesius. Composites. Encapsulat de components elèctrics i electrònics: motors, generadors, transformadors. Plaques de circuit imprès.

En aquest gràfic [Fau14b] podem fer-nos una idea global dels termoplàstics i termoestables, la seva densitat i la seva resistència a la tracció:

En aquest altre gràfic [Fau14b] podem fer-nos una idea global dels termoplàstics i termoestables, la seva densitat i la seva temperatura màxima de servei: